Contemporary West Vancouver Residential, Entry and Deck Renovation

25 PHOTOS The goal of this exterior renovation was to create a more contemporary entry facade and update the rear decks with an extended deck area, new decking, canopies and guardrails. In order to aid the clients to visualize these changes along with CAD drawings, I created options in colour 3D computer model renderings.

North Vancouver Interior Update

18 PHOTOS The main goals of this interior renovation were to update the entry, the stair guardrail, the flooring throughout the upper floor and replace the windows/sliding doors in the living room with a large set of sliders. The client was was very involved with the design process and her input was very much incorporated in the final results.

West Vancouver, 1960's Lewis Post & Beam House Renovation

34 PHOTOS This project involved the updating and renovation of the interior and exterior of a 1960's Lewis Post and Beam house in West Vancouver. The major component of the renovation was the transformation of the previously dirt floor basement into additional living area for a young family which could be converted into a rental suite in the future. It was very important to the client to maintain as much of the original mid century charm of the house as possible but at the same time give it a contemporary update. The interior renovation involved the addition of an interior stair to the basement level, the updating of the upper level decor and kitchen, the reconfiguration of the bedroom level to enlarge the master bedroom and the addition of an en suite bathroom. The renovation of the exterior involved the replacement of all the single glazed windows with double glazed and the addition of windows to the basement level, replacing all the decking with cedar decking and the addition of decks to the side and rear of the home. All the exterior guardrails for the deck were replaced with cedar and glass and cedar screens.

Featured in the Houzz article: See 8 Stunning Abodes From 2 Modern Home Tours in Canada

West Vancouver, Montiverdi Estates, Residential Renovation

48 PHOTOS This 4,400 sq. ft. single family home and studio is part of Montiverdi Estates an unique residential neighbourhood in West Vancouver , Canada, consisting of 20 homes designed in 1979 by Canada's pre-eminent, Modernist architect Arthur Erickson. The 20 homes are sited in a 7 acre natural setting with numerous large trees, natural vegetation and rock outcroppings. The concept was to create a park-like setting with no formal definition of property lines. Each home is sensitively placed within the site, blending with the natural landscape and in relation to each other.
This westward facing residence sits on the downward slope of the site with views towards Howe Sound and Bowen Island, it was envisioned to be an extension of the forest floor, with the mossy flat roofs, nestled amongst the mature cedar, fir and hemlock , trees. The residence is composed of a garage , studio/bedroom and main house that lightly step down the site on slender columns within the forest setting. The house displays all the classic traits that define the West Coast Style: the use of wood and glass, integration of interior and exterior spaces, extensive glazing, orientation towards views, within a forest setting and abundant natural light. In the ongoing renovations of this home the goal is to give the residence a contemporary update, while being sensitive to the original design intentions.